Verhuur

De Waalse kerk bevindt zich in een drukke winkelstraat die in het centrum van Den Haag gelegen is : Noordeinde 23/25. De kerk is in 1808 gebouwd en dank zij een doortastende restauratie en een toegewijd onderhoud heeft het gebouw de oorspronkelijke kenmerken weten te behouden tot nu toe …

De zalen  die tot uw beschikking staan:

Met een oppervlakte van 425 m2 (25mx17m)  en een hoogte van meer dan xm is deze zaal versierd met een mooie oude kroonluchter die kenmerkend is voor de Nederlandse stijl uit de 17ste eeuw.

church_0156

Rondom het preekgestoelte dat uit de 17de eeuw dateert, kunnen de houten banken 250 mensen bevatten. Rechts van de zaal bevindt zich in de hoogte het orgel gebouwd door Aristide Cavaillé-Coll (19de eeuw))

church_0298

De zaal kan in het midden en aan de zijkanten ook een extra hondertal mensen ontvangen.

Ze beschikt over een goede akoestiek en er worden regelmatig muziekconcerten gehouden.

Voor minder grote bijeenkomsten of vergaderingen kunt u onze kerkenraadskamer kiezen die zich achter in het gebouw bevindt, naast de kerkgebouwzaal.

De muren zijn met grote schilderen versierd. Zij stellen onder andere een van de Waalse predikanten uit de 17de eeuw met familieleden voor.

De zaal met de ovale kamer kan gemakkelijk een dertigtal mensen voor een staand buffet bevatten en een twintigtal mensen voor een maaltijd of voor een vergadering.

meeting_0232

De schilderij van x, x voorstellende is van een uitzonderling belang.

De praktische kant van een dienstverlening is ook erg belangrijk! Aan het einde van de gang vanuit de kerkenraadskamer bevindt zich een ruimte met een tafel, stoelen waar u uw spullen tijdelijk kunt bergen. Deze ruimte kan bijvoorbeeld ook dienen als kinderoppasruimte.

meet_0244

Aan de andere kant van de kerkenraadskamer bevindt zich een kunt die groot genoeg is om een traiteur te ontvangen. Er zijn twee magnetrons, een grote koelkast en kasten met kopjes e.d. die wij u graag ter beschikking stellen. U hebt ook een koffiezetapparaat van ruim formaat en een vaatwasmachine tot uw beschikking

kitchen_0213

Met de moderne gemakken in een historische plaats – centrale vloerverwarming, dubbele beglazing, geluidsinstallate, electrische middelen – is deze buitengewone gelegenheid met zijn sobere en elegante uitstraling volkomen geschikt en aangepast aan al uw geplande belevenissen: huwelijken, muziekconcerten, conferences, vergaderingen …

 

Tarieven:

Huurprijs bedraagt € 300 per dagdeel

De huur voor een gehele dag (ochtend, middag en avond) bedraagt   € 750